Donirajte odjeću i obuću: U Tuzli postavljen prvi humanitarni kontejner

by admin
| 15:23

Humanitarni kontejner za doniranje odjeće i obuće postavljen je prije tri dana u Tuzli ispred džamije Kralja Abdullaha, a za to je zaslužna organizacija Međunarodnog foruma solidarnosti – EMMAUS.

U sklopu ovog pilot projekta sva donirana odjeća i obuća koristit će u svrhu projektnih aktivnosti MFS-EMMAUS-a za pomoć socijalno ugroženim osobama, stalnim korisnicima usluga i svima onima kojima je potrebna pomoć. Projektom je planirano postavljanje većeg broja kontejnera po gradovima širom BiH.

 

– Za sada je to jedan kontejner koji smo uradili i osmislili u vlastitoj režiji. Kontejner je konstruiran tako da može primiti veću količinu odjeće i obuće, bez da postoji bojazan da će biti oštećena, otuđena ili da će pokisnuti. Nadamo se da ćemo nakon uspjeha ovog pilot projekta postaviti nove humanitarne kontejnere po gradovima širom BiH, po mogućnosti, na atraktivnim lokacijama, i u saradnji sa vjerskim zajednicama, općinama, institucijama i pojedincima – izjavio je Elmedin Škrebo projekt menadžer EMMAUS-a, prenosi Anadolija.

MFS – EMMAUS je pozvao sve zainteresirane predstavnike institucija i pojedince širom BiH da se uključe u provedbu ovog korisnog i humanog projekta.

MFS-EMMAUS je nevladina humanitarna organizacija osnovana 1999. godine sa ciljem pružanja pomoći svim ugroženim kategorijama stanovništva kojima je ta pomoć potrebna, a svoje urede ima u Doboj Istoku, Sarajevu i Srebrenici. Jedna je od najvećih humanitarnih i nevladinih organizacija ne samo u BiH nego i šire sa 220 zaposlenih i 50 aktivnih volontera.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.