Majski dani Doma mladih Tuzla: Sadržajan program i naredne sedmice

by admin
| 4:58

„Majski dani Doma mladih“ nakon sinoćnje promocije knjige „Engrami“, mladog autora Muse Mulavdića iz Tuzle, nasatvljaju se i u trećoj sedmici maja.

Kao i prethodne dvije i ova će biti ispunjena raznovrsnim programskim sadržajima.

U četvrtak, 19.05.2016.g. u galeriji Doma mladih Tuzla planirana je Izložba radova izrađenih u 3D origami tehnici koje prezentuje autor i voditelj sekcije, Tarik Jašarević uz pomoć asistentice Sabine Suljić, koja se također bavi izradom predmeta u 3D origami tehnici i učestvuje u radionicam i izložbama Tarika Jašarevića. Izložba će biti otvorena u 16:00 h.

Istog dana, 19.05. 2016.g., ali u 19:00 h, u Domu književnosti, organizacionoj jedinici Doma mladih Tuzla bit će održana promocija romana „Sestre i drugarice“, autora Ranka Risojevića, u izdanju Izdavačke kuće „Bosanska riječ“ iz Tuzle. Ova promocija će biti upriličena kako povodom „Majskih dana Doma mladih“ tako i povodom 09. maja, Dana pobjede nad fašizmom.

U petak, 20.05.2016.g. bit će priređen multimedijalni program, u kojem će učešće uzeti članovi Škole gitare Doma mladih, zatim članovi Škole pjevanja Lejle Teskeredžić, kao i članovi Škole harmonike Dejana Milkunića, u 19:00 h, na Kamernoj sceni Doma mladih.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.