Ženski nogomet: Tuzlanke se bore za povratak u Premijer ligu BIH

by admin
| 8:16

Trinaesto kolo Prve ženske lige Federacije BiH obilježeno je velikim derbijem proteklog vikenda, između ŽNK SLOBODA TUZLA i ŽNK ČELIK ZENICA. 

Tuzlanke su na Tušnju na kraju trijumfovale i slavile rezultatom 3:0.   Golove su postigle: Adelisa Selimović 2 i Dženana Oštraković  1. Bila je to ključna utakmica za osvajanje jednog od prva dva mjesta koja vode u razigravanje za konačnog prvaka i ulazak u Premijer ligu BiH.Tuzlanske nogometašice dominirale su skoro čitavih 90 minuta, iako su i nogometašica Čelika imale svoje prilike.

Napravljen je veliki uspjeh s obzirom da se na početku prvenstva nije ni razmišljalo o eventualnoj mogućnosti dolaska u situaciju za borbu za prvaka s obzirom na podmlađeni tim i relativno neiskustvo igranja upravo ovakvih psihološki teških utakmica. Nogometašice Slobode su pokazale i dokazale da mogu i na kraju zasluženo slavile.

Iako liga još nije završena treba napomenuti da u dosadašnjem dijelu prvenstva Tuzlanke nisu primile ni jedan gol, što dovoljno govori o kvalitetu ove podmlađene ekipe.

Nažalost, ona prava podrška malo šire društvene zajednice ovom klubu izostaje, izuzimajući Grad Tuzlu, koji je nogometašicama obezbijedio sve uslove za trenažni proces i igranje utakmica na Tušnju.

Posebnu zahvalnost  klub izražava rukovodiocima selekcija Slobode od pionira,kadeta do juniora sa posebnim  osvrtom na gospodina Denisa Karića. Zahvaljujemo se našim vjernim navijačima, a i ostalim sportskim radnicima koji su prisustvovali ovom derbiju i time pokazali da poštuju ovaj sport i djevojke koje ga srcem igraju i s ponosom nose grb svog kluba – saopšteno iz ŽNK Sloboda Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)