Građani traže pomoć nadležnih: Nepropisno parkiranje ugrožava sigurnost učenika i stanara

by admin
| 12:25

Na našu adresu je stiglo pismo čitatelja kojim je jedan od roditelja djece iz OŠ Tušanj želio ukazati na problem sa kojim se susreću  učenici OŠ Tušanj i mještani ulice Meše Selimović u Tuzli, a tiče se nepropisnog parkiranja i zaustavljanja vozila u spomenutuj ulici.

U pismu se navodi:

Ulica Meše Selimović u Tuzli u neposrednoj blizini OŠ Tušanj je prošle godine na veliko zadovoljstvo svih građana u potpunosti rekonstruisana. Urađena je nova vodovodna instalacija, postavljeni su šahtovi za priključenje na sistem centralnog zagrijavanja, urađen novi asfalit sa trotoarima za pješake. Kako su opštinske vlasti  imale namjeru da ova ulica bude bezbjedna za pješake i učenike OŠ Tušanj govori i to da je na samom početku ulice postavljen saobraćajni znak zabrane zaustavljanja i parkiranja.

Međutim, realnost u ulici Meše Selimovića je potpuno drugačija. Automobili se neprestano zaustavljaju u uvoj ulici, parkiraju se na trotoarima što u potpunosti ugrožava bezbjednost djece, učenika OŠ Tušanj i svih drugih pješaka. Također još veći problem predstavlja prodavnica Bingo i pekara u toj ulici ispred kojih se svakodnenvno zaustavlja  veliki broj automobila  što za vrijeme školskih odmora kada djeca izađu iz škole njihova sigurnost je još znatno više ugrožena.

Roditelji učenika su bezbroj puta obavještavili policiju da sankcionišu vozače i da  u toj ulici treba uvesti saobraćani red, ali nikada ni jedan policajac nije doša u ulicu i sankcionisao učinioce saobraćanih prekršaja. Roditelji su i slali pismenu žalbu jedinici za profesionalne standarde MUP-a TK, ali ni nakon toga ništa nije učinjeno – naveden je u pismu autore čije je ime poznato redakciji.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.