Imenovanja u RTV TK: Almir Mulabećirović generalni, Nizama Softić direktorica programa

by admin
| 5:58

Vlada TK jučer je donijela Odluku o davanju prethodne saglasnost na Odluku NO JP RTVTK d.o.o o utvrđivanju prijedloga za imenovanje generalnog i dva direktora u JP RTVTK.

Tako je potvrđeno imenovanje Almira Mulabećirovića, bachelora ekonomije, za direktora Javnog preduzeća Radio – televizija Tuzlanskog kantona d.o.o. na period od četiri godine.

Data prethodna saglasnost na Odluku NO JP RTVTK o utvrđivanju prijedloga za imenovanje Nizame Softić za izvršnog direktora za program Javnog preduzeća Radio – televizija Tuzlanskog kantona d.o.o., a također je donesena Odluka o davanju prethodne saglasnosti na Odluku NO JP RTVTK d.o.o. o utvrđivanju prijedloga za imenovanje Fuada Memića za direktora za razvoj Javnog preduzeća Radio –televizija Tuzlanskog kantona d.o.o.

Također je data prethodna saglasnost Skupštini Javnog preduzeća Radio – televizija Tuzlanskog kantona za privremeno imenovanje predsjednika i članova Nadzornog odbora Javnog preduzeća Radio – televizija Tuzlanskog kantona, na period najduže 90 dana u sastavu Edis Kavgić predsjednik i članovi Omer Ročević i Fertik Glibanović.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.