Nova ženska inicijativa Tuzla: Uskoro “Mali bazar” na mostu s kipovima

by admin
| 11:04

Nevladina organizacija Nova ženska inicijativa iz Tuzle raznovrsnim aktivnostima obilježit će u naredna dva dana 6. maj, Majčin dan, svjetski dan posvećen majkama i majčinstvu.

Toga dana u Tuzli će biti upriličen okrugli sto o temi “Majke majkama”, na kojem će se govoriti o majčinstvu, njezi i odgoju djece.

Kako je najavljeno, o ovoj temi govorit će pedijatrica Vesna Dropić i pedijatar-neonatolog Fahrija Skokić.

– Pozivamo sve članice, ali i druge građane Tuzle, da nam se pridruže u obilježavanju Majčinog dana i na taj način odamo priznanje svim majkama u svijetu i zahvalimo im za svu njihovu ljubav, trud i doprinos čovječanstvu, porodici i društvu – izjavila je ovim povodom predsjednica Nove ženske inicijative Sanda Kreitmayer Peštić.

Ova organizacija najavila je za 7. maj otvaranje “Malog bazara” na mostu s kipovima, manifestacije na kojoj već nekoliko godina članice Udruženja, ali i druge žene iz Tuzlanskog kantona, prezentuju rukotvorine iz kućne radinosti.

– Svi koji izlažu svoje proizvode, a to su najčešće vuneni proizvodi, nakit, ukrasi, umjetnine i slično, platit će prostor za izlaganje 20 maraka, a taj novac usmjeren je u humanitarne svrhe – kazala je Peštić.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.