Kardinal Puljić u Tuzli: Sakrament kršćanske zrelosti primilo 44 mladih

by admin
| 4:02

U subotu, 30. aprila vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić podijelio je sakrament potvrde u Tuzli.

Četrdeset i četvero mladih primilo je sakrament kršćanske zrelosti nakon višemjesečne priprave pod vodstvom fra Ivice Tomasa, samostanskoga i župnog vikara u župi sv. Petra Pavla.

Uz mjesnoga biskupa i fratre iz tuzlanskoga samostana, svečanom liturgijskom slavlju nazočili su i v. d. dekana Tuzlanskoga dekanata vlč. Vlatko Rosić, župnik iz Brežaka fra Franjo Martinović te fra Marko Lovrić, župnik župe sv. Franje iz Šikare. Kardinal Puljić, pozdravljen na početku slavlja od župnika i gvardijana fra Marija Divkovića i jedne krizmanice, u prigodnoj je propovijedi pozvao kandidate za sakrament potvrde da u svijetu i gradu koji je multietnički i multireligiozni prostor bez straha svjedoče kršćansku vjeru.

„Duh Božji, koji je i Isusove učenike od strašljivih pojedinaca preobrazio u hrabre svjedoke Isusova uskrsnuća, neka i vas učini još hrabrijim svjedocima svoje istine u ovome gradu i ovoj zemlji“, poručio je Puljić krizmanicima i velikom broju vjernika okupljenih u samostankoj i župnoj crkvi u Tuzli.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.