Musemić nakon bolnog poraza: Dio odgovornosti je i na meni!

by admin
| 19:36

Poraz od ausajdera iz Zvornika vjerovatno je bio najteži meč koji je Husref Musemić proživio na klupi Crveno – crnih. Još jednom se potvrdilo da je fudbal magična, ali i okrutna igra u kojoj je sve moguće. Pogotovo kada prije početka utakmice upišete nova tri boda.

“Ovo je bio dobar šamar za nas i nadam se da će neko iz ovoga izvući pouku. Posebno mlađi igrači. Da shvate šta je fudbal i kakva je to igra. Ovo što se desilo nije dobro za nas, ali je dobro za bh. fudbal. Treba dostojanstveno podnijeti poraz i iz ovoga izvući pouke” poručio je šef struke Crveno – crnih po okončanju utakmice.

O igri svog tima Musemić je rekao.

“Ne znam šta je bilo u glavama igrača, ali znam šta sam vidio na terenu. Vidio sam da nije bilo čvrstine, agresivnosti, žustrine, voljnog momenta. Djelovali su kao da će pobjeda doći sama od sebe. Veliki dio je i moje odgovornosti što sam nekima dao šansu. Istina, bili smo i primorani to uraditi, ali vidjelo se da nije bilo agresivnosti. Prvo poluvrijeme smo i odigrali dobro, no i tada nismo stvorili konkretne prilike. Sve su to bile polušanse, bez pretjerane opasnosti po goste.”.

Nakon šokantnog poraza od tima koji već planira takmičenje u nižem rangu šanse da se Crveno – crni vrate u igru za titulu su minimalne.

“Vjerovatno jeste okončana borba za titulu, ali mi moramo izvući pouke i okrenuti se narednim mečevima. Pred nama su važne utakmice”, zaključio je Musemić.

(Tuzlainfo.ba/FKSloboda)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.