Najspretnijim vrijedne nagrade: Univerzitet u Tuzli obilježio Svjetski dan plesa

by admin
| 9:34

Univerzitetski plesni klub koji radi u okviru Univerzitetskog sportskog društva u saradnji sa Centrom za sport i Fakultetom za tjelesni odgoj i sport dana 28. aprila organizirao je zabavno veče povodom obilježavanja Svjetskog dana plesa  koje se održalo u Hotelu Tuzla.

Ovo je bila  jedinstvena prilika da studenti, zaposlenici UNTZ i građani ljubitelji dobre muzike i plesa  uz temperamentne latino, disko i druge ritmove zaplešu na plesnom podiju bez obzira na starosnu dob, a mnogobrojni posjetioci  plesnim koracima su obilježili ovaj dan.

Osnovna ideja tog dana je podsjećanje javnosti na ples kao umjetnički oblik izražavanja te uživanje u njegovoj univerzalnosti koja prevladava sve političke, kulturne i etičke prepreke.

Podjeljenje su mnogobrojne nagrade učesnicima manifestacije dok su glavnu nagradu vikend u Duborvniku za najaktivniji plan osvojili studenti Alma Džinić i Yunuz Akbaš.

Sponzori manifestacije bil isu Gimnastički klub Tuzla (putovanje za dvoje na Svjetski kup u Gimnastici u Osijeku), Zumba with Jasmina (besplatan trenažni proces),  Fitnes by Jasko (besplatan trenažni proces), cvjećara Princess (poklon bon), Kino Kaleidoskop, frizerski salon „Capelii“.

Manifestaicja je bila i povod da se nakon završetka malonogometne lige za zaposlenike Univerziteta u Tuzli dodjele i nagrade. Nagrade su uručili voditelj Centra za sport dr. sc. Tarik Huremović, doc. i prof. dr. Zamir Mrkonjić, predsjednik Univerzitetskog sportskog društva.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.