Majski dani Doma mladih Tuzla: Bogatim programom obilježavaju jubilej

by admin
| 9:05

JU „Dom mladih“ Tuzla ove godine slavi svoj 44. rođendan.

Tim povodom za mjesec maj pripremili su realizaciju različitih programskih sadržaja. Sa redovnim sekcijama i sa saradnicima bit će organizirani „Majski dani Doma mladih“.

U prvoj sedmici maja, odmah nakon prvomajskih praznika, planirane su dvije predstave za djecu, koje organizuju u saradnji sa Dramskom sekcijom Osnovne škole Katoličkog školskog centra „Sv. Franjo“ iz Tuzle.

U četvrtak, 05.05.2016.g., u 19:00 h, na Kamernoj sceni Doma mladih, planirano je premijerno izvođenje predstave „Čarobnjak iz Oza“, rađenoj prema istoimenom romanu, američkog pisca romana za djecu Lyman Frank Bauma. Predstavu režira učiteljica i voditeljica sekcije gospođa Marica Lazić.

Već u petak, 06.05.2016.g., u 13:00 h, u sklopu „Majskih dana Doma mladih“ nastavljaju saradnju sa OŠ KŠC-a Tuzla sa predstavom „Mali princ“, koja je prošle godine premijerno izvedena na sceni Doma mladih, i koja je uzela učešće u 18. Festivalu dječijeg teatra BiH u Gračanici, gdje su osvojili nagradu za najbolji scenski govor i nagradu dječijeg žirija za najbolju predstavu u cjelini. Predstava „Mali princ“ je rađena po istoimenom romanu autora – francuskog pilota Antoine de Saint Exupery-a, a u režiji gospođe Marice Lazić.

O ostalim programskim sadržajima koje će organizirati povodom „Majskih dana Doma mladih“ javnost će biti blagovremeno obaviještena, saopšteno je iz ove ustanove.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.