Panonika: Održano tradicionalno prvomajsko druženje gradonačelnika i djece

by admin
| 15:39

Danas je, na kompleksu Panonskih jezera, upriličeno tradicionalno prvomajsko druženje gradonačelnika Jasmina Imamovića sa djecom sa posebnim potrebama i štićenicima Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.

“Ova druženja meni, prije svega kao čovjeku, puno znače. Ovo je postala praksa Tuzle. Već petnaest godina traju ova naša druženja. Oko novogodišnjih i prvomajskih praznika djeci je potrebna posebna pažnja. Primijetili smo da ih najviše vesele muzika i umjetnost. Želimo da im život bar u toku praznika, učinimo boljim, da ih na neki način obradujemo i razveselimo. Želja mi je da oni budu najvažniji gosti. Njima trebaju ljubav i pažnja. Bilo bi dobro kada bi i drugi slijedili naš primjer, a pomalo sam i razočaran, zašto što to ne čini i šira zajednica. Kao čovjek želim da im bude lijepo, da učinim nešto da im život bude lakši. Kao gradonačelnik nastojim uticati na sve građane Tuzle, ministre, načelnike i gradonačelnike, da učine nešto za ovu djecu i olakšaju im život” – izjavio je gradonačelnik Imamović.

Podršku današnjem druženju dali su i likovni umjetnici Tuzlanskog kantona koji su za djecu organizirali crtanje tetovaža.

Druženju su prisustvovali štićenici, roditelji, pratioci i vaspitači iz vipe institucija i ustanova sa područja grada Tuzle.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.