UKC Tuzla: Održan Prvi simpozij oftalmologa Bosne i Hercegovine

by admin
| 11:23

U organizaciji Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla danas je održan Prvi simpozij oftamologa Bosne i Hercegovine sa međunarodnim učešćem. Simpozij je održan na temu “Novosti u liječenju bolesti stražnjeg segmenta oka”.

Predavači na simpoziju su bili eminentni stručnjaci i medicinski djelatnici iz oblasti oftamologije koji se u svakodnevnoj praksi susreću sa liječenjem bolesti stražnjeg segmenta oka. Prema riječima načelnika Klinike za očne bolesti i predsjednika organizacionog odbora simpozija, prof. dr. Vahida Jusufovića, simpozij će doprinijeti bogatstvu znanstvenog programa gdje će oftalmolozi prikazati svoje iskustvo i znanje u oblasti vitreoretinalne hirurgije, retinologije, horoidalne neovaskularizacije, terapijskih pristupa kod dijabetičkog makularnog edema i anti VEGF terapija.

Tokom ceremonije otvaranja prisutnim gostima i učesnicima simpozija obratio se i direktor UKC Tuzla, doc. dr. Nešad Hotić, koji je istakao da je misija Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla kontinuirana edukacija kojom unapređuje i podiže kvalitet usluga za svoje pacijente. Kako je rekao ovom prilikom doc. dr. Hotić, današnji naučni događaj predstavlja važnu aktivnost koja će doprinijeti razvoju novih ideja u cilju unaprijeđenja dijagnostike i liječenja bolesti stražnjeg segmenta oka.

Prvi simpozij oftalmologa BiH sa međunarodnim učešćem otvorenim je proglasio ministar zdravstva TK, Bahrudin Hadžiefendić koji je učesnicima zaželio uspješan rad, korisne i zanimljive diskusije i u konačnici donošenje zaključaka koji će pomoći daljem razvoju oftalmologije – saopšteno je iz UKC Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.