Šta i kako studirati: Sutra “Dan otvorenog Univerziteta u Tuzli”

by admin
| 5:35

Univerzitet u Tuzli sutra, 27. aprila 2016. godine, sa početkom u 10,00 sati u prostorijama Univerzitetske sportske dvorane, organizira tradicionalnu manifestaciju „Dan otvorenog Univerziteta“.

Radi se o manifestaciji na kojoj će Univerzitet u Tuzli promovirati upisnu politiku fakulteta/Akademije, odsjeka, te njihove studijske programe zainteresovanim srednjoškolcima i budućim brucošima.

Tokom trajanja same manifestacije, budući studenti će imati priliku upoznati se sa predstavnicima svih fakulteta/Akademije Univerziteta u Tuzli, razgovarati sa profesorima i sadašnjim studentima, te informirati se o načinu studiranja. Svaki posjetitelj će dobiti brošuru „Šta i kako studirati na Univerzitetu u Tuzli“ sa relevantnim podacima o studiranju na Univerzitetu, kao i druge informativne materijale.

Univerzitet u Tuzli kao jedna od najstarijih visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini, osnovan je 1976. godine. Danas Univerzitet u Tuzli ima više od 16 hiljada studenata koji studiraju na 12 fakulteta i Akademiji dramskih umjetnosti. Nastava se odvija na 47 studijskih programa prvog i pedeset programa drugog ciklusa studija.

Brošuru “Šta i kako studirati” možete preuzeti OVDJE.

(Tuzlainfo.ba)