Ubjedljivo prvi: Mladen Nedić ponovo trijumfovao na Fruškogorskom maratonu

by admin
| 19:55

Mladen Nedić, „Čelični Bosanac“, trijumfovao je na 39. Fruškogorskom  planinarskom maratonu i tako ponovio prošlogodišnji uspjeh, kada je prvi kroz cilj prošao u trci „Veliki istočni maraton“  dugoj 81 kilometar, sa 3292 metara uspona.

Ove godine u istoj trci je trijumfovao sa vremenom od 10 sati i 50 minuta, a svom prvom pratiocu pobjegao je za čak 49 minuta, dok je posljednjeplasiranom takmičaru, koji je završio trku, do cilja je trebalo više od 24 sata.

-Zadovoljan sam nastupom, posebno jer sam imao problema sa stomakom još od polovine trke. Posljednjih 25 kilometara nisam mogao jesti, ni piti, što mi je u mnogome otežavalo trku. Nakon svega sam prezadovoljan nastupom – rekao nam je Mladen Nedić, koji se za svoj nastup posebno zahvalio firmi “Garmin BiH -Navigo sistem BH”.

Četiri trke maratona, među kojima i ona u kojoj je Nedić trijumfovao, bodovane su od strane ITRA (International  Trail Running association) i kao takve su uvrštene u red svjetskih trka kao kvalifikacione za trku oko Mon Blana, gdje je “Čelični Bosanac” uspješno nastupio prošle godine.

Mladen Nedić je na Frškogorskom maratonu nastupio za ARK Rekreativci Tuzla, a još dva člana ovog kluba, Edin Hurić i Adnan Hodžić, u trci “Srednji istočni maraton” dugačkoj 59,2 km zauzeli su odlično 5. i 6. Mjesto.

(Tuzlainfo.ba)