Učestvuje 400 dječaka: Otvoreno Prvenstvo osnovnih škola Tuzle u nogometu

by admin
| 13:37

Danas je u organizaciji Sportskog saveza, a pod pokroviteljstvom Grada Tuzla, počelo prvenstvo osnovnih škola u nogometu.

Na otvaranju Gradskog prvenstva, u maloj dvorani SKPC Mejdan, prisutne je pozdravio i proglasio turnir otvorenim, gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

„Odavno insistiram da Grad Tuzla treba finansirati održavanje turnira osnovnih škola u nogometu. Ja sam i sam vezan za ovakve manifestacije, jer sam svojevremeno igrao za školski tim OŠ Džemal Mandžić, danas OŠ Pazar. Znam da su se uz održavanje ovakvih turnira, punili omladinski pogoni FK Sloboda. Sportisti koji su postigli najviše uspjeha u karijeri, pronađeni su upravo na ovakvim turnirima, Šećerbegović, Kovačević, Mulahasanović i drugi. Smatram da je ovaj turnir prilika za djecu, koja vole fudbal, ali i stručnjake iz FK Sloboda. Ovo je pravi momenat da razmišljamo o budućnosti, jer FK Sloboda ispisuje zlatnim slovima istoriju kluba. Velika je ovo prilika i za razvoj sporta. Igra se baš kao što se igralo u naše vrijeme, turniri u školskim dvorištima, a finale na stadionu Tušanj“- poručio je mladim igračima gradonačelnik Jasmin Imamović.

Ovim projektom obuhvaćeno je 20 ekipe od 27 osnovnih škola sa područja Grada Tuzla sa oko 400 dječaka. Prvenstva u okviru grupne faze, održavaju se na malonogometnom terenu “Gradskog stadiona Tušanj” u periodu od 25. aprila do 04. maja 2016. godine. Ekipe su razvrstane u četiri grupe. Pobjednici grupa idu u finale.

Prvenstvo ostaje otvoreno do 9. maja, kada se odigrava i finalna utakmica, uz ceremoniju svečanog zatvaranja i dodjele priznanja najboljima.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.