Sportski savez TK: U toku pripreme za završnicu školskih takmičenja

by admin
| 4:46

Sportski savez Tuzlanskog kantona i Društvo pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja TK aktivno vrše pripreme za završnicu školskih sportskih takmičenja u Tuzlanskom kantonu.

Tokom ove sedmice održan je sastanak predstavnika spomenutih organizacija, gdje su definisane pojedinosti kako bi takmičenja u okviru popularnih “Malih olimpijskih igara TK-a” prošla u što boljoj organizaciji.

– Takmičenja će početi nakon 10. maja kada završava eksterna matura, a trebala bi bi biti završena do posljednje sedmice maja, jer nakon toga slijede federalna takmičenja na kojima će nasatupiti i naši predstavnici – istakao je Jadran Lasetović, generalni sekretar Sportskog saveza TK-a, organizacije koji više od dvije decenije uspješno organizuje školska takmičenja u našem kantonu.

Takmičenja su planirana u  košarci, odbojci, atletici za osnovne i srednje škole obje u konkurencije, dok će u malom nogometu za osnovne i srednje škole takmičenje biti organizovano samo za dječake.

Domaćini takmičenja će biti određeni tokom naredne sedmice, a kandidaturu su istakle škole i sportski kolektivi iz Srebrenika, Kalesije i Poljica.

Pobjednici takmičenja stiču pravo učešća na Federalnom takmičenju, koje organizuje Sportski savez BiH.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.