Investicija od 1,5 miliona KM: U Tuzli otvorena nova privatna poliklinika

by admin
| 12:57

Tuzla je od danas bogatija za još jednu zdravstvenu ustanovu, a svi koji žive u ovom dijelu regije od sada će po prvi put imati priliku da sofisticirane zahvate uključujući i one najsloženije hirurške, iz domena oftamologije vrše i u našem gradu, bez izlaganja dodatnim troškovima koje zahtjeva odlazak van zemlje.

Riječ je o poliklinici „Vaše zdravlje”.

„Ovdje se radi o pružanju domaćih usluga, naši pacijenti neće morati više ići u Beograd, u kliniku Sveti vid ili neku drugu kliniku, kako bi dobili potrebnu zdravstvenu uslugu. Takođe nas raduje činjenica da je investicija od nekih 1,5 miliona KM, i da podrazumijeva otvaranje novih radnih mjesta. Raduju i planovi koje „Tuzlafarm” ima na širenju svojih kapaciteta ili usluga.”, kazao je premijer TK Bego Gutić.

Privatna zdravstvena ustanova poliklinika „Vaše zdravlje” je savremena zdravstvena ustanova za obavljanje specijalističkih-konsultativnih usluga iz oblasti oftamologije, interne medicine, usluga medicinsko-biohemijskog laboratorija i usluga po principu dnevne bolnice, a sve po svjetskim standardima. Otvaranjem poliklinike „Vaše zdravlje” Univerzitetski klinički centar Tuzla po prvi put u našem gradu dobio je konkurenciju u hirurškoj oftamologiji.

Pacijentu se na ovaj način otvara mogućnost da bira kome i gdje želi pokloniti povjerenje i brigu o svom zdravlju.

„Konkurencija je pozitivna stvar, ne valja kada ste sami na medicinskom tržištu to iznova daje novu energiju za ostvarivanje sve boljih rezultata, u konačnici mislim da su sa ovom privatnom zdravstvenom ustanovom u konačnici pacijenti nešto dobili.”, dodao je prof.dr.med.sci. Vahid Jusufović, načelnik Klinike za očne bolesti UKC-a Tuzla.

Oku stručnjaka i sigurnim rukama osoblja Poliklinike „Vaše zdravlje” moći ćete prepustiti i svoje najmlađe, jer nudi usluge općeg oftamološkog pregleda za djecu kao i operativni zahvat prednjeg i stražnjeg segmenta oka u operacionoj sali koja je opremljena najsavremenijim operacionim mikroskopom i kompletnim hirurškim instrumentarijem.
„Možemo sigurno reći da ovakva klinika, na ovom prostoru savremenija ne postoji i da ćemo se truditi da kroz kadar koji bude angažovan da damo najbolju uslugu pacijentu, a to je ono što pacijentu treba u ovom gradu.”, istakao je Edin Hebibović, generalni direktor grupacije „Tuzlafarm”.

Osim oftamoloških, poliklinika „Vaše zdravlje” nudi usluge internističkih pregleda iz različitih oblasti kao što su EKG i ultrazvučni pregledi unutrašnjih organa. Nudi i usluge laboratorijskih dijagnostika kao što su hematologija, biohemija, imunologija i koagulacija, gdje rezultate pacijetni mogu dobiti u rekordno kratkom roku. Pored analiza koje nude i ostale klinike, Poliklinika „Vaše zdravlje” izdvaja se kao mjesto na kojem se možete testirati na bolesti iz oblasti imunologije i biti sigurni da su vaši rezultati sigurni te da su izraz vrhunske preciznosti i tehnologije.

Poliklinika „Vaše zdravlje” nalazi se u tuzlanskom naselju Sjenjak – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.