Kad se male ruke slože: Učenici škole Solina skupljali pomoć za bolesnu drugaricu

by admin
| 4:15

Učenica IV razreda OŠ “Solina” Sabrina Hajvaz mora na transplataciju bubrega, za taj poduhvat njena majka treba da obezbijedi 80.000 KM.

 

Zahvaljujući Almiru Čehajiću Batku i “Otvorenoj mreži” već je obezbijeđeno pola novca odnosno 40.000 KM ostatak treba da prikupi Sabrinina majka koja je prvenstveno trebala da bude donor organa za svoju svoju kćerku ali je u međuvrmenu zbog silne brige i stresa obolila od dijabetesa i automatski više ne može biti donor svog bubrega Sabrini.

OŠ “Solina” u Tuzli pokrenula je humanitarnu akciju za pomoć Sabrini kako bi se prikupio potrebni novac za transplataciju koja bi bila urađena u Francuskoj.

Prva u nizu aktivnosti bila je prodajna izložba đačkih radova učenika ove škole, sav prikupljen novac odmah je bio uplaćen na račun Sabrine Hajvaz.

Druga aktivnost OŠ “Solina” za pomoć Sabrini bila je školska priredba također humanitarnog karaktera koja je održana danas povodom Dana škole, koja slavi 63. rođendan.

Sabrinine drugarice i drugovi iz školskih klupa uz pomoć svojih učiteljica i nastavnica osmislili su, pripremili i izveli prigodnu školsku priredbu a sav prihod od prodatih ulaznica biće uplaćen na račun za potrebe liječenja Sabrine Hajvaz.

Pismom namjere brojim privrednim subjektima koji egzistiraju na području TK škola je uspjela prikupiti još oko 5.000 KM.

Ovoj akciji odazvalili su se i bojni sportski kolektivi. FK Sloga Simin Han je sav prihod od ulaznica nakon utakmice sa NK Svatovac oko 520 KM također uplatila na račun Sabrine.

Također danas će pred revanš susret polufinala Kup-a BiH između Slobode i Željezničara u organizaciji UG “Prijatelji FK Sloboda” i FK Sloboda biti organizovana humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Sabrine Hajvaz.

Također u OŠ “Solina” apeluju na sve dobre ljude koji mogu pomoći da se odazovu ovoj akciji.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.