Medicinski fakultet u Tuzli: Veliko interesovanje za kurs bazične metodologije naučnih radova

by admin
| 4:06

Proteklog vikenda na Medicinskom fakultetu u Tuzli završena je prva u nizu od edukacija iz oblasti naučno-istraživačkog rada, a uspješno su je rganizovali Medicinski fakultet Tuzla i Udruženje studenata “MEDICUS” Dvodnevnom kursu bazične metodologije naučnih radova prisustvovalo je i uspješno završilo 50 osoba koje pored studenata medicine uključuju i studente OZS, farmacije kao i mlade ljekare.

Kurs je organizovan od strane Medicinskog fakulteta Tuzla i Udruženja studenata “MEDICUS”.

Program je osmišljen i prilagođen da studentima koji su motivisani da se počnu baviti naučnim istraživanjima, pisanju i publikovanju istih. Nakon svake sesije slijedilo je testiranje o usvojenom znanju.

Predavači koji su održali predavanja na kursu su doktori nauka iz oblasti kojom se bave zaposleni na Medicinskom fakultetu: dr.med.sc. Igor Hudić, dr.sc. Azra Kurtić i prof.dr. med.sc. Nermin Salkić.

Pored njih na  samom kursu u čijoj organizaciji je znatno doprinijela, učestvovala je i prof. dr. Nermina Hadžigrahić koja je istakla “Značaj ovakvog kursa i njegovu ulogu u medicini, te izrazila lično zadovoljstvo ali i fakulteta na pozitivnom odazivu studenata koji je nadmašio očekivanja. Također bitnost kongresa kao što je “MEDICON” održan prošle godine, koji je motivisao  studente da razmišljaju sve više u ovom pravcu“.

Ono sto  posebno želimo istaknuti je da ovaj kurs predstavlja tek početak jedne nove pozitivne priče o mladim ljudima koji su pokazali volju i odlučnost da unaprijede vlastita znanja i vještine te ista primjene u svom budućem radu za dobrobit svih nas. Posebno nam je zadovoljstvo i čast što su naši doktori/ce nauka,, prepoznali i podržali ovu ideju. Sam kurs je protekao u odličnoj radnoj atmosferi, uz obostrano zadovoljstvo kako studenata tako i predavača – saopšteo je iz “Medicusa”.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.