Univerzitet u Tuzli: Zabavno veče povodom Svjetskog dana plesa

by admin
| 13:17

Univerzitetsko sportsko društvo u saradnji sa Centrom za sport, Fakultetom za tjelesni odgoj i sport i Univerzitetskim plesnim klubom, 28. aprila će organizirati zabavno veče, a povodom obilježavanja Svjetskog dana plesa.

„Sada već možemo reći da je ovo tradicionalna manifestacija i nadamo se da će u budućnosti nastaviti se organizovati ovakve i  slične manifestacije koje bi sigurno doprinjele razvijanju kako plesne tako i opše kulture. Osnovni cilj obilježavanja Svjetskog dana plesa je podići svijest o značaju bavljenja plesom, potaknuti sve starosne dobi da se bave plesom kao rekreacijom. Uticati najprije na lokalne  i druge nivoe vlasti na stvaranju povoljnog okruženja za zdravo življenje”, rekao je Senad Softić, predsjednik Upravnog odbora Univerzitetskog plesnog kluba.

Plesno veče će se održati u Hotelu Tuzla (restoran “Breza”) sa početkom u 19:30h, a namijenjeno je za sve studente, zaposlenike Univerziteta, građanstvo i plesne klubove.

Sponzori ove manifestacije su: Turistička agencija „Sol Azur“ koja nagrađuje putovanjem za dvoje, Gimnastički klub Tuzla (putovanje za dvoje na Svjetski kup u Gimnastici u Osijeku), Zumba with Jasmina (besplatan trenažni proces),  Fitnes by Jasko (besplatan trenažni proces), cvjećara Princess (poklon bon), Kino Kaleidoskop, frizerski salon „Capelii“.

Svjetski dan plesa  slavi se od 1982. godine 29. aprila i širom svijeta čitaju se međunarodne i nacionalne poruke ljudi neraskidivo vezanih uz ples. UNESCO-ov Međunarodni odbor za ples Međunarodnog pozorišnog instituta za ples ITI pokrenuo je ovu inicijativu, a izabrao je dan rođenja začetnika modernog baleta i jednoga od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea za Svjetski dan plesa.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.