Hladan tuš na Tušnju: Široki za devet minuta postigao tri gola

by admin
| 15:48

Fudbaleri tuzlanske Slobode su u 25. kolu BHT Premijer lige doživjeli neugodan poraz na Tušnju od ekipe Širokog Brijega.

Gosti su slavili sa 3:0, nanijevši Crveno-crnim četvrti ovosezonski poraz, drugi pred domaćim navijačima.

 

Pred sam kraj prvog poluvremena mnogo bure na Tušnju izazvao je prekršaj Pandže nad Ahmetovićem. Bivši reprezentativac BiH je kao posljednji igrač odbrane faulirao centarofra Tuzlaka, a glavni sudija Eldin Jakupović se uhvatio za džep, ali pokazao žuti karton, što je izazvalo dosta negodovanja, s obzirom da su domaći tražili isključenje.

Široki Brijeg je bolje otvorio drugo poluvrijeme, što im se brzo isplatilo.

U 53. minuti hladan tuš na Tušnju. Široki Brijeg je stigao u vodstvo. Ivanković je centirao, a Ajayi se sjajno ubacio i zakucao loptu u mrežu Slobode.

U 60. minuti tim Slavena Musa dolazi i do drugog gola. Strijelc prvo gola Ajayi je sve odlično uradio i proigrao Krstanovića, a hrvatski internacionalac matira Pirića.

Igrala se 62. minuta kada Široki Brijeg postiže i treći gol na Tušnju. Lopta se odbila od Merzića i došla do Ajewa, a tamnoputi napadač je iz izgledne pozicije bez problema zakucao loptu u mrežu.

Sloboda nakon današnjeg poraza zauzima drugu poziciju sa tri boda zaostatka za vodećim Zrinjskim i dva boda prednosti ispred Sarajeva. U narednom kolu Tuzlaci su gosti Olimpica koji se grčevito bori za opstanak, a prije toga, u srijedu, dočekuju Željezničar u uzvrtanoj utakmici polufinala Kupa BiH.

(Tuzlainfo.ba)