U Tuzli održan Family day: Građani pokazali veliko interesovanje za predstojeću eko akciju

by admin
| 14:05

Volonteri kompanije “Eko život d.o.o” i projekta “Let's do it”, danas su na Trgu Slobode organizovali treći Family day, u okviru kojeg su građani imali priliku subotnji dan provesti uz muziku, edukaciju i zabavu za najmlađe.

Projekat “Let's do it – očistimo zemlju za 1 dan” u Bosni i Hercegovini dio je svjetskog pokreta “Let's do it world” u kojem učestvuje 112 zemalja. Zvanični organizatori te akcije u našoj zemlji su Udruženje građana “Ruke” iz Sarajeva i Udruženje građana “Mozaik prijateljstva” iz Banja Luke.

U najavljenoj akciji, volonteri, koji su se tokom današnjeg događaja mogli prijaviti za učešče, čistit će ilegalne deponije na podrućju našeg grada. Akcija će se održati u petak, 22. aprila s početkom u 9 sati. Mjesto okupljana volontera je na platou kod Ismeta i Meše.

– Želja nam je da u naše aktivnosti uključimo i najmlađe, koji imaju priliku da danas crtaju i druže se sa popularnim maskotama. Također, cilj nam da što veći broj građana sazna za planirane aktivnosti koje će se dešavati 22 .aprila i vjerujemo da će to rezultirati velikim brojem volontera na našoj terenskoj akciji čišćenja – rekao nam je Amar Kavgić – izvršni koordinator projekta “Let's do it”.

Građani koji su danas donijeli tri ambalaže u zamjenu su mogli dobiti sadnicu cvijeta po svom izboru. Najmlađi su imali priliku uživati u druženju sa maskotama i crtanju sa svojim roditeljima, što je upotpunilo zanimljiv događaj na Trgu slobode.

Iz kompanije Eko život d.o.o, ističu da su zadovoljni odzivom građana.

-Građani se upisuju i žele biti volonteri u velikoj akciji čišćenja, to nas iskreno raduje. Zadovoljni smo odzivom i nadamo se da će ovakav događaj uticati na ekološku svijest građana – istakla je Vedrana Biberović, koordinator projekta u kompaniji Eko zivot.

(Tuzlainfo.ba/A. Šiljković)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.