Od sada se pravi u BiH: Tuzlanska firma pustila u pogon svoj uređaj za demineralizaciju vode

by admin
| 8:53

Firma Euroaquaing d.o.o. iz Tuzle je dizajnirala, proizvela i pustila u pogon prvi komercijalni uređaj za demineralizaciju vode, koji radi na principu reverzne osmoze.

Uređaj je napravljen prema zahtjevu firme Deplast Tuzla, i isti će se koristiti u procesu obrade metala.

Uređaj obezbjeđuje vodu visokog kvaliteta, koja je demeneralizovana i potpuno „omekšana“, čija je elektro-provodljivost ispod 20 µS/cm. Kapacitet uređaja je 100 – 150 l/h.

“Do sada su ovakve uređaje, koji se koriste u raznim procesima proizvodnje od hemijske do metalo-prerađivačke industrije, naše firme uvozile uglavnom iz Njemačke, Italije ili Kine”, saopštili su iz Euroaquaing .

Sada te iste uređaje i  prilagođene njihovim potrebama, količini i kvalitetu vode mogu naručiti i kupiti u Bosni i Hercegovini. Zaposlenici firme Euroaquaing d.o.o. iz Tuzle imaju bogato iskustvo u radu sa industrijskim postrojenjima za desalinizaciju ili demineralizaciju vode, koje su sticali radeći za inostrane firme širom svijeta. A sada su odlučili da pokrenu proizvodnju takvih uređaja i u našoj zemlji.

Uređaji se mogu prilagoditi u potpunosti potrebama klijenta tj. dizajniraju se u dogovoru sa kupcem i prema zahtijevanim parameterima.

Servis opreme je u Tuzli i veoma efikasno može odgovoriti na svaki zahtjev kupca – piše poslovni portal Akta.ba.

(TI)