Gradina u novom ruhu: Radovi u završnoj fazi četiri mjeseca nakon potpisanog sporazuma

by admin
| 13:29
U Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla u toku su završni radovi na realizaciji projekta energetske efikasnosti na objektu Gradina.
 
Tim povodom u posjeti Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla danas je boravio ministar zdravstva TK, dr. Bahrudin Hadžiefendić. Ministar je u pratnji direktora UKC Tuzla, doc. dr. Nešada Hotića obišao objekat Gradina na kojem su u toku radovi na zamjeni stolarije, uređenju krova sa termoizolacijom, kao i radovi na unapređenju sistema unutrašnje regulacije temperature u objektu i rekonstrukciji termoizolacione fasade.
 
Prema riječima ministra, dr. Hadžiefendića, 15. decembra 2015. godine potpisan je Sporazum o razumijevanju između Vlade Tuzlanskog kantona, Federalnog ministarstva prostornog uređenja i JZU UKC Tuzla, koji za cilj ima implementaciju mjera energetske efikasnosti u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.
 
“Moram istaći veliko zadovoljstvo što smo samo četiri mjeseca nakon potpisivanja sporazuma već u završnoj fazi radova. Vlada TK i Ministarstvo zdravstva TK, Univerzitetski klinički centar Tuzla smatraju za najznačajniju instituciju u oblasti zdravstva na području Bosne i Hercegovine, s toga želim istaći da ćemo i u narednom periodu nastaviti, na različite načine, pružati podršku Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla u njegovom nastojanju za osavremenjavanjem” istakao je ministar Hadžiefendić. Također, ministar je rekao da su napravljeni i prvi koraci kada je u pitanju projekat energetske efikasnosti objekta Klinike za dječije bolesti UKC Tuzla.
 
U okviru navedenog projekta također je planirana zamjena stolarije, kao i termoizolaciona fasada.
 
Podsjećanja radi, mjere energetske efikasnosti u JZU UKC Tuzla realizuju se u okviru projekta „Energetska efikasnost u BiH“ i prema planu projekta, radovi na objektu Gradina, koji su započeli 1. februara trebali bi biti završeni do kraja mjeseca maja tekuće godine, a izvođači radova su domaće kompanije – saopćeno je.
 
(TI)