Suficit u Budžetu Grada Tuzla: Milionski “višak” najvećim dijelom utrošiti na održavanje puteva

by admin
| 13:09

Na danas održanoj sjednici Kolegija Gradonačelnika Tuzle usvojen je Izvještaj o izvršenju Budžeta za 2015. godinu.

Kako je istakla Suada Isaković, šef Službe za budžet i finansije, karakteriše ga prilično dobra stopa izvršenja u prihodovnoj strani, od 96 posto.

Od ukupno planiranih 50 miliona u Budžet se u 2015. prikupilo oko 48 miliona a istovremeno do kraja 2015. potrošeno je 44 miliona 866 hiljada KM. To ukazuje da su u Budžetu manji rashodi od prihoda, te je na taj način  ostvaren suficit u iznosu od 3 miliona 197 hiljada KM. Ova sredstva će se rasporediti na narednoj sjednici Gradskog vijeća.

Predloženo je da se usmjere u djelatnosti Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, posebno u održavanje puteva, dok će preostali dio biti usmjeren u rad javnih ustanova i preduzeća Grada Tuzle.

Održana rasprava o Nacrtu zakona o značajnim datumima, događajima i ličnsotima na području TK, sa akcentom na to da se 15. maj, Dan odbrane Tuzle, proglasi datumom od značaja za cijeli kanton, a ne da se svrstava u značajne događaje.

Na sjednici je usvojen Prijedlog regulacionog plana prostorne cjeline Grabov potok, prostor u neposrednoj blizini naselja Sjenjak, gdje će se graditi nova stambena četvrt. Već se očekuje veliki interes potencijalnih investitiora za stambenu gradnju, ali tu će se naći i prostor za poslovne i rekreativne objekte.

(TI/RTV)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.