Svečano položili zakletvu: Trideset novih policajaca raspoređeno u jedinice MUP-a TK

by admin
| 11:47

Danas je u prostorijama PU Lukavac upriličena svečanost polaganja zakletve za trideset policajaca koji su nakon školovanja na policijskoj akademiji u Sarajevu zasnovali radni odnos u MUP-u TK-a.

Svečanosti su prisustvovali resorni ministar Husein Topčagić i policijski komesar Fadil Šljivić sa saradnicima,

Policijski komesar Fadil Šljivić u svome obraćanju je upoznao policajce sa izazovima i obavezama koji ih očekuju u budućem radu, sa željom da svoja znanja sa policijske akademije primjene u praksi, poštujući odredbe Zakona o policijskim službenicima i Zakona o unutrašnjim poslovima TK-a,  dajući svoj doprinos u zaštiti građana i njihove imovine na području našega kantona.

Ministar Husein Topčagić je čestitajući policajcima početak profesionalne karijere u MUP-u TK-a, istakao razumjevanje Vlade TK-a u potrebi daljeg kadrovskog i materijalno-tehničkog opremanja MUP-a TK-a, sa ciljem što povoljnijeg sigurnosnog okruženja za sve građane našeg kantona a i šire.

Nakon položene svečane zakletve policajci su se javili u svoje organizacione jedinice unutar Uprave policje MUP-a TK-a čime počinje njihov profesionalni angažman u ovoj instituciji.

(Tuzlainfo.ba)