IT Challenge 3: Ekipa Behram-begove medrese Tuzla među najboljim u BiH

by admin
| 10:41

U subotu 9. aprila ove godine u Maglaju je održano treće po redu ekipno takmičenje učenika iz poznavanja informacionih tehnologija pod nazivom IT Challenge 3. Organizator takmičenja je bila JU Gimnazija “Edhem Mulabdić” Maglaj, a učešće je uzelo oko 220 osnovaca i srednjoškolaca iz cijele Bosne i Hercegovine.

Velik,i uspjeh na tom takmičenju je postigla ekipa Behram-begove medrese iz Tuzle, koju su predstavljali učenici Azemina Čelebić, Dževad Alibegović i Mirsad Halilčević.

Nakon kvalifikacionog dijela takmičenja ekipa Behram-begove medrese se plasirala u finale u kojem je učestvovalo pet ekipa. Finalni dio takmičenja održan je pred publikom, a ekipa iz Tuzle je u konačnom plasmanu zauzela 2. mjesto.

U ovoj kategoriji najbolja je bila ekipa Međunarodne srednje škole iz Sarajeva, dok je treće mjesto pripalo ekipi “Unexpected” – Gimnazija “Rizah Odžečkić” Zavidovići. U konkurenciji osnovnih škola najviše uspjeha imali su učenici O.Š. “Fahrudin Fahro Baščelija” iz Goražda (ekipa “Banana Pi”, drugo mjesto je osvojila ekipa “Orange Pi” iz iste osnovne škole. Treće mjesto pripalo je učenicima Prve osnovne škole Konjic.

(Tuzlainfo.ba)