Uzvratna posjeta: Predstavnice Vijeće žena MIZ Zagreb u posjeti Tuzli

by admin
| 20:41

Asocijacija žena Gradskog odbora SDA Tuzla primila je u uzvratnu posjetu članice Vijeća žena Medžlisa Islamske zajednice grada Zagreba. Kao domaćini su se Asocijaciji žena pridružile i članice Udruženja „ Žene Srebrenice”.

U Bosanskom kulturnom centru organizovan je zajednički sastanak na kojem su razmijenjena iskustva u djelovanju i predstavljene programske aktivnosti.

„Naša saradnja bazirana je na ulozi žene u političkom, vjerskom i kulturnom životu. Samim tim i ove posjete se temelje na tome. Gošćama smo pokazale Islamski centar i druge značajne ustanove u našem gradu „ – kazala je predsjednica Asocijacije žena GO SDA Tuzla Hidajeta Jarčević.

„Mi smo udruženje isključivo pod krovom Islamske zajednice, tako i želimo ostati. Zagreb je grad koji podrazumijeva mnoge nacionalnosti. Matematičkim riječnikom rečeno, naš zajednički nazivnik je islam, oko toga se okupljamo i apsolutno smo sigurni da je to jedina platforma oko koje možemo zaista svi u svakom trenutku naći zajednički interes i zajednički jezik „ – istakla je predsjednica Vijeća žena MIZ-a Zagreb, Azra Omanović.

Gošćama je dobrodošlicu poželio i predsjednik Gradskog odbora SDA Tuzla Sabahudin Imamović.

„Ovi susreti, druženja, stvaranje prijateljstava i razmjena iskustava jačaju naše međusobne veze i obogaćuju naše živote. Vijeće žena Medžlisa Islamske zajednice Zagreb i Asocijacija žena SDA Tuzla žele da na ovako organizovan način dio svog znanja i iskustva iskoriste za izgradnju dobrobiti zajednice, da sačuvaju i afirmišu određene vrijednosti „ – kazao je predsjednik Imamović.

Članice Asocijacije žena SDA Tuzla su sa članicama Vijeća žena MIZ-a Zagreb pogledale izložbu Bosfam-a, a zatim su obišle centar grada, vjerske i kulturno-historijske spomenike te su položile cvijeće na Kapiji i spomen obilježjima na Slanoj Banji – saopšeno je iz GO SDA Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)