Human gest grupe„Miligram“: Pjevali za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli

by admin
| 13:57

Muzička grupa „Miligram“ danas je u Domu za djecu bez roditeljskog staranja održala koncert za svoje najmlađe fanove-

U publici su pored štićenika Doma bila i djeca iz još nekoliko tuzlanskih ustanova, koja su pjesme omiljenog muzičkog benda pjevala uglas.

Ovaj bend osnovan je 2004. godine, a trenutno važi za jedan najpopularnijih bendova na prostoru Balkana. U svojoj muzičkoj karijeri snimili su mnogo hitova, a upravo neke od njih danas su pjevali pred oduševljenim mališanima.

Koncert je trajao nešto više od sat vremena, a iz benda kažu da je ovo samo mala uvertira u koncert koji će održati u SKPC Mejdan 23. aprila ove godine.

„Djeca su ta koja u društvu zaslužuju najviše pažnje. Htjeli smo da s njima ostvarimo neki poseban kontakt, tako da smo došli na ideju da u svakom gradu u kojem budemo pravili koncerte, posjetimo Domove za djecu bez roditeljskog staranja, tako da ćemo prvo svirati njima, a onda idemo u arene i  na stadione“- kazao je član i osnivač benda Aleksandar Milić – Mili.

Po završetku ovog mini koncerta, članovi benda su se družili sa djecom, uz neizbježno fotografisanje, a djeci su podijelili i dresove fudbalske reprezentacije BiH i FK Sloboda.

Članovi „Miligrama“ danas su iskoristili priliku da pozovu sve građane Tuzle na svoj koncert u Mejdanu, na kojem garantuju čak i bolju zabavu nego je to bilo posljednji put, kada su Mejdan ispunili do posljednjeg mjesta.

Organizator današnjeg mini koncerta, kao i onog zakazanog za 23. april je Beral Music iz Tuzle.

(Tuzlainfo.ba/A. Šiljković)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.