Pridružite se: Akcija „Drvo za Angelinu“ završava uljepšavanjem šetališta na Bulevaru

by admin
| 4:54

Akcija „Drvo za Angelinu“ koja angažovanim ekološkim pristupom brižno čuva uspomenu na Angelinu Hodžić, bit će okončana današnjoj sadnjom sadnica u tuzlanskom naselju Bulevar.

Sadnja sadnica stabala kupiljenih uz pomoć donacija građana iz svih krajeva svijeta odvijala se predhodnih dana u 24 lokalne zajednice tuzlanske regije (Tuzla, Živinice, Lukavac, Kalesija i Srebrenik).

– Sadnjom na Bulevaru, u nekadašnjoj Oktobarskoj ulici, u subotu 9. aprila 2016. godine, u 10 sati, okončaćemo ovu akciju na način da ćemo saditi cvijeće i drveće, postaviti klupe, urediti okruženje sa novim kantama za otpatke i tako ovo šetalište dodatno uljepšati – saopštili iz Fondacije tuzlanske zajednice.

Realizacijom ove akcije spomenute zajednice će biti bogatije za 305 stabala, koja će nas uvijek  podsjećati na njen entuzijazam, optimizam i ogromno zalaganje u zajednici.

 Početak akcije je u 10.00 sati. Knjiga sjećanja će biti dostupna za sve koji žele da se upišu i sačuvaju osjećanja kojima nas je Adelina nadahnula.

(Tuzlainfo.ba)