Musemić oprezan pred Mladost: Velež nam je pokazao da nema lakih utakmica

by admin
| 9:47

FK Sloboda premijerligaški put nastavlja novim domaćim izazovom. U 24. kolu na Tušnju gostuje Mladost iz Doboja kod Kaknja, a u taboru “Crveno-crnih” svi su spremni za još jednu dobru partiju pred domaćom publikom.

“Prihvatamo ulogu favorita, ali to moramo i potvrditi na terenu. Nema lakih utakmica, a to sam već rekao uoči meča sa Veležom. Sve u svemu, kvalitet je na našoj strani i od svojih igrača očekujem da to pokažu na terenu”, poručio je Husref Musemić na današnjoj konferenciji za medije dodavši da dobro poznaje ekipu Mladosti:

“Dobro ih poznajem, o njima imamo dovoljno informacija, ali njihove prednosti i mane ću reći svojim igračima u svlačionici. Znam da će imati dosta odsutnih igrača. Ono što je sigurno je da mi nemamo prava na kiks, posebno kada igramo kući.”.

Musemić će protiv Mladosti moći računati na sve raspoložive snage osim povrijeđenog Merzića. Takođe, pod znakom pitanja je i nastup Govedarice. Prvotimac koji očekuje minutažu je Damir Mehidić koji je u utakmici u Mostaru unio dosta živosti u ofanzivni red Crveno – crnih:

“Igramo protiv nezgodnog protivnika. Podsjećam da smo na gostovanju kod Mladosti u 90. minuti došli do boda. Istina, jesenas su igrali puno bolje, ali to nas ne smije zavarati. Ako budemo u pravom ritmu rijetko koja ekipa nam se može suprotstaviti”, naglasio je naš ljevonogi ofanzivac.

Utakmica Sloboda – Mladost igra se sutra (subota, 09. april) na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 16:30 sati.

(Tuzlainfo.ba/FK Sloboda.ba)