Predstava za sve generacije: U NP Tuzla najavili „Čarobnjaka iz Oza“

by admin
| 15:55

Narodno pozorište Tuzla, u subotu 9. aprila priređuje premijeru predstave Čarobnjak iz Oza u režiji Adnana Omerovića.

Predstava je rađena po motivima djela Franka L. Bauma, a prema riječima aktera ove priče radi se o predstavi rađenoj po uzoru na knjigu i film, ali prilično drugačijoj.

Roman „Čarobnjak iz Oza“, američkog pisca Lymana Franka Bauma, jedna je od najčitanijih knjiga dječje književnosti, a njegovoj popularnosti veliki doprinos je dao i istoimeni film.

Ono što publika, „velika i mala“, može očekivati na subotnjoj premijeri, predstavljeno je na današnjoj press konferenciji u Narodnom pozorištu Tuzla.

Glumačka ekipa koju čine Alisa Brkić, Siniša Udovičić, Edis Žilić, Elvis Jahić, Nedim Malkočević, Ivana Perkunić, Nina Terzić i Adnan Omerović garantuje dobru zabavu. Oni su danas istakli da nam predstava govori gdje trebamo tražiti srce, pamet i hrabrost u ovom vremenu, baš kao što su isto tražili popularni likovi Limeni, Strašilo i Lav.  

Alisa Brkić, glumica koja igra Dorothy  napomenula je da joj se „sviđa Adnanova poetika koju on da svakoj predstavi“, dok je reditelj podcrtao da se u „ovoj predstavi može posmatrati današnji svijet u cjelini“.

Premijerno izvođenje predstave „Čarobnjak iz Oza“ na programu Narodnog pozorišta je u subotu 9. aprila u 12 sati.

Dodatne informacije o predstavi pogledajte OVDJE.

(Tuzlainfo.ba/A. Šiljković)