Uštede Vlade TK: Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja zakup će plaćati RTV TK

by admin
| 9:01

Ministarstvo  trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona od prošle sedmice se nalazi na novoj adresi. U cilju ušteda u budžetu , odlukom Vlade  našeg kantona, ovo ministarstvo je smješteno u zgradu RTV TK.

Sa stare adrese u ulici Fra Grge Martića 8., Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona premješteno je na novu, u ulici Mije Keroševića br. 20. Prema riječima ministra Gluhića, s obzirom da se radi o zgradi RTV TK preseljenje ministarstva ima višestruki značaj i namjenu.

“Jedna od namjena je da se uštedi u budžetu. Kad već moramo negdje biti onda da budemo u zgradi preduzeća koje je naslonjeno na Vladu i drago mi je što smo ovdje, kazao je ministar Gluhić.
Ministar Gluhić kaže da nove prostorije po uslovima , kapacitetu i lokaciji potpunosti odgovaraju ovom ministartvu. Olakšavajuća okolnost je i da se nalazi u blizini zgrade u kojoj je smještena Vlada TK.

“Ministartvo je 90% smješteno i funkcioniše. Što se tiče lokacije ona je dobra s obzirom da imamo klijente vezano za saobraćaj koj su u blizini”, dodao je Gluhić.
S obzirom da se o preseljenju govorilo mnogo ranije, u ministarstvu kažu da posao obavljaju u kontinuitetu, te da nova lokacija nije usporila rad sa građanima.

(Tuzlainfo.ba/RTVTK)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.