Potpisani ugovori: Donatori stvaraju bolje uslove djeci sa malignim oboljenjima na UKC Tuzla

by admin
| 12:44

Danas je u zgradi Gradske uprave Tuzla, upriličeno potpisivanje Ugovora sa donatorima/izvođačima uključenim u realizaciju projekta “Adaptacija i rekonstrukcija Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla”, koji ima za cilj unaprijediti uslove boravka i liječenja djece oboljele od raka sa područja Tuzle i Tuzlanskog kantona.

Riječ je o projektu vrijednom 100 hiljada KM.

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović je donio Odluku, da se Udruženju „PIPOL”, za realizaciju ovog projekta, sa pozicije Tekuće rezerve dodjeli 15.000 KM.

Projekat “Adaptacija i rekonstrukcija Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla” realizuje Udruženje „PIPOL” u saradnji sa UKC-om Tuzla i Gradom Tuzla, a generalni pokrovitelji i donatori svih građevinskih radova na projektu su Grad Tuzla i kompanije sa područja Tuzle i Tuzlanskog kantona: „Tehnograd” d.o.o., „Tehnograd company” d.o.o., „Deling” Tuzla, „Murex” d.o.o., „Luciana” d.o.o., „Dzenex”d.o.o., „Interdom” d.o.o., „vodoINS” d.o.o., „ALPAMM” d.o.o. Tuzla.

Radovima koji se podrazumijevaju ovim projektom, prostor Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla, gdje će boraviti i liječiti se djeca oboljela od malignih oboljenja sa područja Tuzlanskog kantona, bit će adaptiran i opremljen u skladu sa standardima – saoopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.