V.d. rektora Univerziteta u Tuzli potvrdila: Neće biti deložacije UKUD-a “Zvonko Cerić”

by admin
| 13:45

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, mr.sc. Zlatan Muratović i v.d. rektor Univerziteta u Tuzli, prof.dr. Aida Crnkić održali su, u Ministarstvu, prvi sastanak, na kojem su razgovarali o ostvarivanju planova i ciljeva rada, kao i o aktuelnim problemima za koje je neophodno pronaći rješenja.

Osim što je ovo bila zvanična posjeta na kojoj je ministar Muratović uputio čestitke i  želje za uspješan rad, s obzirom na preuzetu veoma odgovornu poziciju rektora, ovo je bio i sastanak povodom aktuelne situacije u vezi sa dešavanjima sa Univerzitetsko kulturno umjetničkim društvom “Zvonko Cerić” i korištenjem prostorija u zgradi Univerziteta u Tuzli.

Ministar Muratović, pokrenuo je pregovore i zamolio je i rektoricu prof.dr. Aidu Crnkić da se što prije uključi u rješavanje nastalog problema, a na obostrano zadovoljstvo.

UKUD “Zvonko Cerić” koristi prostorije u aneksu zgrade Filozofskog fakulteta, već 36 godina, i ovom prilikom rektorica Crnkić kazala je da će se sastati sa predstavnicima UKUD-a “Zvonko Cerić”, sa namjerom da pronađu najbolje rješenje, te smatra da se dogovorom može sve postići i da neće doći do deložacije koja je najavljena.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.