Free Market Road Show: Svjetski ekonomski stručnjaci govore u Tuzli

by admin
| 6:14
U Tuzli će se 6. aprila, sa početkom u 10:00, na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli održati prvi Free Market Road Show. Riječ je o tradicionalnoj evropskoj turneji koja okuplja internaconalne predavače i domaće intelektualce. Događaj je posvećen svima onima koji su zainteresovani za aktuelne svjetske teme iz oblasti ekonomije, prava i politike.
 
Free Market Road Show Tuzla uključuje dva panela na teme: Smrt i porezi (EU fiskalna harmonizacija, BEPS, FATCA i udar na porezne oaze), te Evropa u vremenu promjena (Poslovi, poduzetništvo, ekonomija dijeljenja i evropski Demos). Na prvom panelu će govoriti Randal O’Toole sa Cato instituta, Nikolai Hubble iz Money Week-a i Ivan Jovetić sa UDG univerziteta iz Crne Gore.
 
Drugi panel otvara Mario Fantini, član Evropskih konzervativaca, zajedno sa Aleksandrom Kokotovićem iz European Students For Liberty i Admirom Čavalićem, direktorom udruženja „Multi“. Oba panela moderira Merima Bećirović, kordinator FMRS događaja.
 
Free Market Road Show se tradicionalno održava već osam godina i dosad je okupio na desetine hiljada studenata i intelektualaca širom Evrope. Fokus FMRS turneje je unaprijeđenje ekonomskih sloboda i stanja privatnog vlasništva u evropskim državama. Ove godine, događaj je podržan od strane Sebastian Kurza, ministra vanjskih poslova Austrije. Organizatori FMRS događaja su Austrian Economics Center, Hayek institut, udruženje „Multi“ i Ekoomski fakultet u Tuzli.
 
Zainteresovani za FMRS događaj koji će trajati od 10:00 do 13:00, mogu se prijaviti na ovom linku. Više o FMRS2016 turneji pogledajte OVDJE.
 
(Tuzlainfo.ba)
 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.