Tuzla domaćin 21. trke Vivicitta: U revijalnoj etapi učestvovalo 1.500 takmičara

by admin
| 17:53
Tradicionalna 21. Međunarodna ulična trka Vivicitta održana je danas u Tuzli.
 
Revijalnu etapu današnje utrke, u dužini od četiri kilometra, istrčalo je oko 1.500 takmičara, odnosno rekreativaca, učenika osnovnih i srednjih škola, studenata i građana.

U trci na 12 kilometara, u kategoriji muškaraca prvo mjesto pripalo je Osmanu Junuzoviću (AK Doboj Istok), drugo mjesto Milošu Mitroviću (AK Mladost, Užice), a trećeplasirani je bio Zaim Šuman (AK Goražde).

Današnju utrku, u Tuzli, trčala je i atletičarka Lucia Kimani koja će ove godine, Bosnu i Hercegovinu predstavljati na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

U trci na 12 kilometara, u kategoriji žena prvo mjesto pripalo je Luciji Kimani (AK Borac, Banja Luka), drugoplasirana je Tamara Mićević (AK Mladost, Užice), a treća je bila Ana Sekulić (AK Mladost, Užice).

Takmičarima u seniorskoj kategoriji diplome je uručio gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

U okviru tuzlanske trke, a u organizaciji Udruženja studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli (MEDICUS) obilježen je i Svjetski dan zdravlja. Međunarodna ulična trka “Vivicitta”, u Tuzli,  održana je u organizaciji Atletskog kluba “Sloboda Tehnograd” – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)