Rekonstrukcija službe Hitne pomoći: Majke sa djecom dobijaju poseban blok (FOTO)

by admin
| 18:01

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, u pratnji saradnika i direktora JZNU Dom zdravlja, dr. Suada Bijedića, jučer je posjetio službu Hitne pomoći, u kojoj se trenutno vrše radovi na rekonstrukciji prostorija.

Rekonstrukcijom prostorija službe Hitne medicinske pomoći Tuzla, majke sa djecom će dobiti posebno mjesto, čekaonicu i pedijatrijski blok.

Postojeće prostorije za pacijente su proširene, tako da će pacijentima, za razliku od dosadašnjeg stanja, na raspolaganju biti još jedna prostorija namijenjena za praćenje ili opservaciju. Predviđen je odvojen wc za invalidne osobe, koji će biti prilagođen njihovim potrebama.

U Budžetu Grada Tuzla za period za 2015. godinu u dijelu namjenskih sredstava Budžeta – Sredstva od naknade za prihode ostvarene radom termoelektrana na poziciji „Kapitalni grant za rekonstrukciju službe hitne medicinske pomoći“, izdvojena su finansijska sredstva od 240.000,00 KM, dok je u 2016. godini planiran iznos od 200.000,00 KM.

Ovim sredstvima, u ukupnom iznosu od 440 hiljada KM, će biti izvršeni građevinsko-zanatski radovi, te radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione infrastrukture i mašinskih i elektro instalacija.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.