FK Sloboda u trci za titulu: Zeba u sudijskom vremenu pogodio za 15 pobjedu!

by admin
| 17:07

U 23. kolu BHT Premijer lige Sloboda je na gostovanju kod Veleža ostvarila 15 ligašku pobjedu, te zadržala bodovni saldo (50) koji ih ostavlja u trci za prvo mjesto.

Tuzlaci su teže nego se očekivalo na kraju, protiv davno otpisanog fenjeraša, na kraju slavili sa 1:2 (1:1).

Domaći su u vodstvo došli u 9. minuti, kada Papaz izlazi sam pred Pirića, pogađa stativu, lopta mu se ponovo odbija u noge, a iz popravnog mu nije bilo teško dovesti Velež u vodstvo 1:0.

Crveno – crni su i nakon gola domaćina krenuli ofanzivno po poravnanje, no teško se probijao crveni bedem. Na centaršut Efendića Sarić je u 31. minuti pokušao glavom matirati Bobića, ali bez uspjeha. U 42. minuti Tuzlaci stižu do izjednačenja. Ivetić centrira sa lijeve strane, a Kostiću nije bilo teško da glavom matira golmana Rođenih Bobića.

U 64. minuti susreta došlo je do prekida meča zbog upotrebe pirotehničkih sredstava i topovskih udara od strane domaćih navijača, koji su salvili 35 rođendan. Sudije i igrači povukli su se sa terena, a nakon što je ispražnjena tribina na najvatrenijim navijačima Veleža, utakmica je nastavljena. Prekid je trajao 28 minuta. Prvotimce Slobode prekid nije zaustavio u naumu da dođu do vodstva. 

Pred golom domaćina nizale su se šanse preko Zebe, Krpića, Mehidića, Kostića…ali odbrana Veleža odolijevala je silnim napadima Crveno – crnih. U sudijskoj nadoknadi vremena Mehidić pogađa stativu. Sreća je bila na strani domaćina, ali je trajala do 96. minute kada kapiten Zeba glavom pogađa mrežu Veleža za pobjedu Crveno – crnih 1:2!

U narednom kolu Sloboda dočekuje Mladost, dok glavni konkurent u borbi za šampionsku titulu Zrinjski, nakon sutrašnjeg gostovanja ekipi Slavije, u narednom kolu dočekuje Borac.

(Tuzlainfo.ba)