“Crveno-crni” danas u Vrapčićima: Nema opuštanja protiv starog rivala!

by admin
| 4:56

Crveno – crna ekspedicija privela je kraju pripreme u Međugorju, gdje dočekuju novi ligaški izazov

Sloboda danas gostuje kod mostarskog Veleža, ekipe koja je već spakovala kofere za niži rang. Ipak, upravo zbog te činjenice, da lider prvenstva igra protiv fenjeraša, utakmica iziskuje posebnu koncentraciju i ozbiljnost.

Većina navijača unaprijed je upisala bodove u Vrapčićima za razliku od naših prvotimaca koji odlično znaju da su ovakvi mečevi najopasniji. To podvlači i kapiten Slobode Zajko Zeba:

“Potpuno smo fokusirani na Velež. To je veoma težak meč, posebno zbog toga što se radi o utakmici u kojoj oni nemaju šta izgubiti. Mi smo maksimalno spremni i protiv Veleža ne smije biti nikakvog opuštanja. Jednostavno, ovaj susret je takav da pobjedom mnogo toga dobijamo, ali u slučaju neuspjeha još više gubimo.”.

U redovima Crveno – crnih neće biti duže odsutnog Ibrahima Škahića, povrijeđenog Samira Merzića, te kartoniranog Nemanje Stjepanovića. Ipak, Husref Musemić na raspolaganju ima dovoljan broj kvalitetnih fudbalera koji će na terenu stadiona u Vrapčićima njegove zamisli pretočiti u djelo.

Crveno – crni su veliki favoriti u derbiju starih rivala, a uz podršku navijača očekuje se novi rezultatski uspjeh koji će nas ostaviti na vrhu premijerligaške tabele.

Utakmica Velež – Sloboda igra se danas (subota, 02. april) na stadionu u Vrapčićima sa početkom od 16:30 sati.

(Tuzlainfo.ba/FK Sloboda)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.