Tuzla domaćin studentske “Balkanijade”: Učešće najavilo 300 studenata iz BiH i regije

by admin
| 6:44

Unija studenata Univerziteta u Tuzli, uz podršku Centra za sport Univerziteta u Tuzli, a povodom 40 godina postojanja i rada Univerziteta u Tuzli, organizuje kulturno-sportsku manifestaciju „Balkanijada Tuzla 2016.“ koja će se održati u periodu od 1.-4. aprila 2016. godine u Tuzli.

Manifestacija predstavlja jedinstven događaj ovakvog tipa kada je u pitanju Univerzitet u Tuzli, a očekuje se učešće oko 300 studenata sa više Univerziteta u BiH i njenom regionu (Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet Istočno Sarajevo, Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet Bihać, Univerzitet Sinergija Bijeljina, Univerzitet u Zenici, Edukacijski fakultet u Travniku, Univerzitet Novi Sad, Univerzitet Novi Pazar, Sveučilište Josipa Juraja Strossmayera u Osijeku, Univerzitet u Mariboru, Visoko poslovna škola Doboj, Univerzitet “Džemal Bijedić” Mostar i Univerzitet u Tuzli.

Učesnici će se takmičiti u četiri sportske discipline u ženskoj i muškoj konkurenciji.

– Ovo je jedinstvena prilika da Univerziteti širom regiona i  Bosne i Hercegovine pridonesu oživljavanju sportskih aktivnosti među studentima, razvoju i unaprijeđenju rekreativnog i amaterskog sporta, te povezivanju i saradnji  javnih i privatnih Univerziteta u regionu. Želja nam je da istaknemo vrijednosti koje potiče sport, poput mira, prijateljstva, timskog duha, solidarnosti i tolerancije – istakli su organizatori.

Svečano otvaranje manifestacije je u petak 01. aprila 2016. godine u 19. 30 sati u Univerzitetskoj dvorani Univerziteta u Tuzli.

Termini i lokacije održavanjatakmičenja:

Nogomet: Pomoćni tereni stadiona “Tušanj”, (subota 02. 04. 2016),

Košarka: Univerzitetska dvorana Univerziteta u Tuzli (subota 02. 04. 2016.)

Odbojka (Ž): Univerzitetska dvorana Unvierziteta u Tuzli (subota 02. 04. 2016.)

Stoni tenis: Dvorana Fakulteta za tjelesni odgoj i sport (subota 02. 04. 2016.)

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.