Veliki uspjeh FK Proleter: Tuzlaci prvi na “Bayern Soccer Cup-u” u Njemačkoj!

by admin
| 15:18

Mladi igrači Škole fudbala FK “Proleter” Slavinovići iz Tuzle napravili su u veliki uspjeh na turniru “Bayern Soccer Cup”, koji je ovog vikenda održan u Minhenu.

Na turniru je nastupilo više od 70 ekipa iz Italije, Njemačke, Švicarske, Danske, Češke, Luksemburga i Bosne i Hercegovine u nekoliko starosnih kategorija, a u konkurenciji U-9 igrači trenera Adnana Sarajlića osvojili su prvo mjesto.

Tuzlanski nogometaši su bili najbolji u konkurenciji ekipa ASV Dachau (1:8), 1865 Dachau (5:1), SV Lohhof (5:0), ESV Munchen (1:1) iz Njemačke, te FC Amicitia Riehen (13:0) iz Švicarske.

U finalnom susretu Tuzlaci su u drugom susretu sa ekipom ASV Dachau odigrali 2:2, te nakon boljeg izvođenja penala pobijedili sa 6:5.

Ekipa trenera Adnana Sarajlića, nekada vrsnog igrača i bh. reprezentativca, a sada trenera mlađih selekcija FK Proleter, u Tuzlu se  vraća sutra gdje će ih dočakati prijatelji kluba i roditelji mladih nogometaša sa stadiona Luke.

Organizator turnira je bila agencija Sportland koja širom Evrope organizuje nogometne turnire na sve uzrasne kategorije, a na ovom kupu Tuzlaci su bili jedini predstavnici Bosne i Hercegovine. Mladi igrači su pored takmičarskog dijela imali priliku posjetiti i Allianz Arenu, te Muzej FC Bayern.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.