Prekinuta serija poraza: Košarkaši Slobode savladali Bošnjak!

by admin
| 21:35

Oko 1.000 gledalaca je došlo večeras u tuzlanski Mejdan da podrži košarkaše Slobode u izuzetno važnom duelu sa Bošnjakom iz Hadžića, koji su tuzlanski košarkaši okončali u svoju korist rezultatom 94:86.

Sloboda je odlično otvorila susrat, Hasandić je pogodio četiri trojke u prvom periodu, Sekulović je bio siguran u realizaciji jedan na jedan pod košem i domaćini nakon ovog dijela igre imaju +8 (29-21). U drugom periodu Bošnjak prijeti, počinju pogađati dalekometne šuteve što im je i glavna snaga, ali ipak Tuzlaci na odmor odlaze sa dvocifrenom prednošću (54-44). Treći period počinje serijom domaćih košarkaša 8-0 za najveću prednost na utakmici +18 (62-44). Nakon toga gosti koriste opuštanje igrača Slobode i prilaze na jednocifren zaostatak, ali za nešto više nisu imali snage.

Sekulović sa 21 poenom, te Hasandić sa 20 poena su bili najefikasniji u timu iz Tuzle. Kod gostiju je Rešidović  ponovo bio u Mejdanu na 30 poena, dok je solidnu partiju pružio iskusni Demić sa 18 poena.

U preostale dvije utakmice Građanski je bio bolji od gradskog rivala Radnika BN Basket sa 90:75, dok je u još jednom gradskom derbiju Zrinjski bio bolji od Studenta sa 84:59.

Ovom pobjedom košarkaši Slobode su prekinuli niz od tri uzastopna poraza. U naredne dvije utakmice Lige za opstanak Sloboda je domaćin, a u Mejdanu će dočekati Građanski i BN Basket.

(Tuzlainfo.ba) / Foto: D. Zabuš – BH Basket