Humanitarna manifestacija: U Tuzli održan Sajam slanih i slatkih tradicionalnih jela

by admin
| 18:00

Humanitarnu manifestaciju ”Sajam slanih i slatkih tradicionalnih jela” koja se u organizaciji Aktiva žena penzionerki grada Tuzla, održala u JU Dom penzionera, sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava za Narodnu kuhinju ”Imaret” u Tuzli, danas je je posjetio i gradonačelnik Jasmin Imamović danas je posjetio

“Grad Tuzla finansijski je podržao ovu inicijativu, a zatim je svoj doprinos dala i gradska ustanova JU Dom penzionera, jer mi podržavamo ovakve manifestacije, koje okupljaju naše građane treće životne dobi, penzionere, i pružaju im mogućnost da budu aktivni. Sve ovo je također i jedan vid borbe protiv samoće. Danas je, na ovoj manifestaciji u Tuzli, prisutno oko tri stotine žena penzionerki, iz sjeveroistočne Bosne, tačnije iz Bijeljine, Brčkog, Kladnja, Gradačca i Tuzle, koje se pored druženja i nadmeću, jer manifestacija ima i takmičarski karakter i žiri će ocjenjivati najbolje pripremljena jela i kolače. Svi zainteresovani mogu doprinijeti humanitarnom karakteru,  kupovinom jela po simboličnoj cijeni od 0,50KM po komadu.

Najveći doprinos u realizaciji ideje dalo je udruženje Aktiv žena penzionerki, koje su i organizatori. Ja im želim čestitati na agilnosti, a rekao bih da ovo ima mnogo veze sa našom tradicijom, jer su domaća jela dio naše kulturne tradicije i nasljedstva” – izjavio je gradonačelnik Imamović, navedeno je u informaciji Grada Tuzla.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.