Pomoć nije izostala: U borbi sa teškom bolešću Emina piše svoju drugu knjigu

by admin
| 12:50

Članovi Asocijacije mladih SDA Tuzla u saradnji sa BZK „Preporod” Tuzla, tokom ove sedmice posjetili su Eminu Mujanović iz Donjeg Hrasnog kod Kalesije, mladu djevojku koja se ljubavlju prema čitanju i pisanju knjiga bori protiv teške bolesti zvane distrofija mišića.

Prilikom ove posjete članovi su Emini uručili određeni novčani iznos koji će joj pomoći da nakon prvog romana izda svoju drugu knjigu, autobiografsko djelo „Ruši predrasude”.

Vidno iznenađena i obradovana ovom posjetom Emina je izjavila:

„Jako sam počastvovana i iznenađena vašom posjetom. Vaša podrška i doprinos za izdavanje moje knjige mi jako mnogo znače. Sada znam da nisam sama, da ima uz mene ljudi koji će podržati mene kao osobu s invaliditetom i moj rad. Zato vam puno hvala što ste mi uljepšali dan svojim dolaskom, i takođe hvala u ime moje porodice.”

Iako Emina već 12 dugih godina boluje od mišićne distrofije koja ju je trajno vezala za invalidska kolica, to ovu izuzetnu djevojku nije spriječilo da slijedi i ostvari svoje snove; pisanje i izdavanje knjiga. Tako je nakon izdavanja prvog romana pod nazivom „Ja ću te čekati, sjeti se obećanja”, koji je postigao veliki uspjeh, Emina odlučila napisati i drugu knjigu, autobiografsko djelo „Ruši predrasude”.

Najveću snagu i motivaciju tokom cijelog života crpi iz ljubavi prema knjigama, te vjeri koja joj je pomogla da prebrodi sve životne poteškoće, a zahvaljujući neizmjernoj podršci roditelja, Emina je uspjela da nastavi dalje i da ostvari svoje snove.

Asocijacija mladih Gradskog odbora SDA Tuzla ovom posjetom želi poslati poruku da su sve osobe jednake i da imaju ista prava i iste mogućnosti, te da trebamo dati aktivan doprinos u izgradnji društva koje se ne temelji na predrasudama i stereotipima već na društvu jednakosti za sve. Osim finansijske pomoći, Asocijacija mladih GO SDA Tuzla u saradnji sa BZK „Preporod” Tuzla, u narednom periodu će organizovati promociju Eminine druge knjige „Ruši predrasude”, koja će također bez sumnje imati veliki uspjeh – saopštili su iz AM GO SDA Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)