Enver Bijedić pozvao članove SDP TK: Predložite kandidate za (grado)načelnike i izborne liste

by admin
| 11:38

Enver Bijedić, predsjednik KO SDP Tuzla i član Predsjedništva SDP BiH pozvao je sve članove Socijaldemokratske partije BiH s područja Tuzlanskog kantona da se odazovu “procesu predlaganja kandidata SDP-a” za lokalne izbore 2016. godine.

“Očekujem od svih članova da se u što masovnijem broju odazovu ovom procesu i iskoriste svoje pravo da predlože: dva kandidata za načelnika/gradonačelnika; dva kandidata za  nosioca liste i pet kandidata za opštinska/gradska vijeća”, kazao je predsjednik Bijedić.

U izjavi za portal sdptuzla.ba Bijedić je naglasio kako je proces kandidovanja članova SDP-a za lokalne izbore 2016.  izuzetno važan postupak u kojem svaki član Socijaldemokratske partije ima pravo ‘birati’ i ‘biti biran’ uz uslov da je regulisao obaveze članarine.

Članovi SDP donose odluku ko će predstavljati partiju na lokalnim izborima 2016.

SDP BiH je već sada sasvim sigurno jedina partija u Bosni i Hercegovini koja svojim unutrašnjim reformama podigla ljestvicu demokratičnosti u odnosu na sve ostale stranke.

“Podsjetimo se principa “jedan član jedan glas”, upravo na tim fundamentima model kanidovanja članova SDP-a za predstojeće lokalne izbore ponovno daje apsolutno pravo članovima da predlože najbolje kandidate za gradonačelnika i listu gradskih vijeća. Zato smatram da je izuzetno važno da svi članovi SDP sa područja Grada Tuzla i Tuzlanskog kantona iskoriste svoje partijsko pravo, biraju i budu birani”, zaključio je Enver Bijedić, predsjednik KO SDP BiH Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.