OKK Sloboda: U Mostaru smo izbjegli linč, vrijeđani smo nacionalističkim uzvicima

by admin
| 13:52

OKK Sloboda u danas objavljenom saopštenju navodi da su igrači, stručni štab i službena lica, na sinoćnjoj utakmici četvrtog kola Lige za opstanak Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše, sa ekipom KK „Student“ iz Mostara, doživjeli takve neprijatnosti i verbalne prijetnje kakve tak klub ne pamti. U saopštenju, koje prenosimo u cjelosti, dalje se navodi:

Malo je nedostajalo da budemo i fizički napadnuti, zbog čega smo ozbiljno razmišljali o prekidu utakmice, kako bismo zaštitili sigurnost naših igrača, stručnog štaba i službenih predstavnika kluba.

Još uvijek ne možemo razumjeti agresivnost koju je prema nama ispoljila grupa navijača predvođena, kako smo poslije saznali, predsjednikom kluba, koji očito ne razumiju da je sport igra i radost, a ne povod za svađu, primitivizam i nasilje.

Odajemo priznanje na korektnosti igračima KK Studnet na čelu sa stručnim štabom koji se nisu poveli za ovim nesportskim i agresivnim ponašanjem.

Također, ne možemo još da shvatimo da smo u pojedinim trenucima čuli i nacionalističke uzvike upućene prema našim igračima, stručnom štabu i službenim predstavnicima kluba.

U sportu postoji i nešto što se zove domaćinska kultura, pa je tim prije ružno što su se mostarski domaćini na ovaj način odnosili prema tuzlanskim gostima. U Tuzli se nikada ništa slično nije dogodilo ni jednoj gostujućoj ekipi, jer je gostoprimstvo sastavni dio sportskog bontona.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.