Najavljen „Tattile“ Piano Fest: Tri dana kvalitetnih koncerata, radionica i seminara

by admin
| 17:57

Danas je u Međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli održana press konferencija na kojoj su se u ime Organizatora prvog BH Piano Festa „Tattile“ obratile Iva Pašić i Nermina Durmišević, te direktor Međunarodne galerije portreta Dženan Jusufović.

Umjetnička rukovoditeljica Festivala istakla je da je cilj ove manifestacije omogućiti najbolje iskustvo učenja u kombinaciji sa edukativnim seminarima i radionicama, te bogatim koncertnim programom. Svojim aktivnostima ovaj Festival privući će i uključiti roditelje učenika kao ni jedan festival sličnog sadržaja do sada.

„Tattile“ Piano Fest ima viziju da postane uspješan i prepoznatljiv dodatak tuzlanskoj kulturnoj sceni, koji će prerasti u tradicionalan događaj i privlačiti goste, ne samo iz BiH, već i šire“ – istakla je Iva Pašić.

Mnogobrojni su partneri i prijatelji ovog projekta, a Organizatori posebno ističu Fondaciju za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, Bosanski kulturni centar Tuzla, Međunardnu galeriju portreta Tuzla, Fondaciju „Nijaz Duraković“ iz Sarajeva, Osnovnu muzičku školu Tuzla, Dom mladih Tuzla i Grad Tuzla, te sponzore Mtel, NLB Bank, Nova ženska inicijativa i mnoge druge koji su učinili sadržaje festivala BESPLATNIM za sve direktne i indirektne učesnike.

Naime, prvi bosasnkohercegovački PIANO FEST TATTILE počinje u petak, 25. marta koncertom Aide Gavrilove u 19 sati  u BKC Tuzla, a završava koncertom učesnika masterclass-a u nedjelju 27. marta, takođe u 19 sati.  U trodnevnom programu planirani su seminari i radionice uvaženih pedagoga struke – Aide Gavrilove, Selme Porobić i Dragan Šobajića, kao i masterclass Planinke Jurišić-Atić.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.