Prirodno-matematički fakultet: Na Danima prirodnih nauka više od 200 srednjoškolaca iz TK

by admin
| 11:40

Krajem prošle sedmice na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli počela je manifestacija obilježavanja Dana prirodnih nauka.

Ovom prilikom Prirodno-matematički fakultet posjetilo je oko 200 učenika srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona.

Svoje učešće u ovoj, za Prirodno-matematički fakultet, izuzetno značajnoj manifestaciji uzeli su učenici JU Gimnazije „Meša Selimović“, JU Gimnazije „Ismet Mujezinović“, Srednje medicinske škole i Behram-begove medrese iz Tuzle, te učenici JU Gimnazije„Mustafa Novalić“ iz Gradačca i JU Gimnazije Lukavac iz Lukavca.

Učenici su bili u prilici obići učionice i laboratorije PMF-a te prisustvovati izvođenju interesantnih eksperimenata iz biologije i hemije koje su za njih pripremili studenti završnih godina studija. Takođe su se imali priliku upoznati sa nastavnim osobljem i studentima odsjeka „Biologija“ i odsjeka „Hemija“ na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli te kroz promotivni materijal i razgovor dobiti sve potrebne informacije o načinu realizacije prijemnih ispita i upisa na Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Tuzli.

Cijela manifestacija se realizira uz podršku USPMF-a (Udruženje studenata Prirodno-matematičkog fakulteta u Tuzli). Menadžment Fakulteta je tom prilikom na sastanku sa predmetnim nastavnicima i predstavnicima navedenih škola dogovorio dalju suradnju, te ponudio pomoć prilikom realizacije pojedinih nastavnih jedinki za koje je neophodan određen laboratorijski pribor i oprema.

Nastavak ove manifestacije održaće se 25.03.2016.g kada će učenike srednjih škola ugostiti preostala tri odsjeka na Prirodno-matematičkom fakultetu, i to odsjeci „Fizika“, Matematika“ i „Geografija“.

(Tuzlainfo.ba)