Studenti iz Tuzle poručili: “Nije bitno koliko hromozoma imamo, bitno je koliko volimo”!

by admin
| 21:37

Danas je Tuzla slavila hromozom ljubavi… 21. mart se obilježava kao Svjetski dan osoba sa Down sindromom, kao i do sad, studenti III godine Specijalne edukacije i rehabilitacije, Edukacijsko- rehabilitacijskog fakulteta Univerziteta u Tuzli su obilježili ovaj dan na prikladan način.

Studenti su u sklopu aktivnosti koje su provodili radili i dvije radionice sa djecom koja pohađaju JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla.

Današnji dan odlučili su pokazati javnosti da znaju biti jednaki u različitosti. Kao simbol dana šarenih čarapa nije falilo. Studenti su simbolično šarene čarape imali na sebi ali i na špagi te se svi zajedno držali u krugu, i na taj način privlačili pažnju prolaznika. Znatiželjni su im se mogli i pridružiti ali i dobiti informativni letak o Down sindromu.

Dobro raspoloženje nije izostalo što se može vidjeti na licima ovih mladih ljudi koji se nadaju da su poslali snažnu poruku: „Nije bitno koliko hromozoma imamo, bitno je koliko volimo“.

Više fotografija sa današnjeg obilježavanja koje je napravila Lidija Budimir pogledajte u galeriji na našoj Facebook Fan stranici.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.